Пилешка супа с бяло вино

Можете да разнообразите менюто с този нетрадиционен вариант на иначе добре позната супа
Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2013
Пилешка супа с бяло вино
 
Необходими продукти:
1/2 пиле (около 1 кг)
2 моркова
3 стръка праз
1/4 глава целина
2 картофа
1 скилидка чесън
1 ч. ч. бяло вино „Совиньон блан”
1 дафинов лист
1 ч. л. бахар
2 с. л. зехтин
1 с. л. къри
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с бяло вино

Пилето се поставя в 3 л студена вода заедно с дафиновия лист и бахара. Вари се до готовност за около 1 час, като бульонът се отпенва.

 

 


2
Пилешка супа с бяло вино 2

След това се изважда, охлажда се, кожата и костите се отстраняват, а месото се накъсва наситно.

 


3
Пилешка супа с бяло вино 3

Бульонът се прецежда през марля, дафиновият лист и бахарът се отстраняват.

 


4
Пилешка супа с бяло вино 4

В зехтина се запържват нарязаните на големи кубчета моркови, целина и праз. Когато леко омекнат, се добавят чесънът и картофът, също нарязан на кубчета.

 


5
Пилешка супа с бяло вино 5

Към зеленчуците се слага кърито, запържва се за кратко, наливат се виното и бульона. Оставя се на слаб огън да къкри, докато зеленчуците омекнат.

 


6
Пилешка супа с бяло вино 6

След това към тях се прибавя месото, кипва се и се подправя със сол, черен пипер и наситнения магданоз. Супата сеподнася топла.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2019
Невероятен вкус от бялото вино.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: