Пилешка супа

Любимата ми пилешка супа
Източник: Радост
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.02.2020
Пилешка супа
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
2 картофа
1 морков
1 лук
30 г фиде
1/2 връзка магданоз
2 чушки (червена и зелена)
чесън
царевица на вкус
целина (глава) по желание
краве масло по желание
гъби по желание
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
В голяма тенджера се наливат около 2 литра вода. Добавят се пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще е бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. По време на варенето се отпенва. След като се свари пилето, месото се изважда, а бульонът се прецежда.
2
Зеленчуците се нарязват на малки кубчета. Към бульона се добавят първо морковът и лукът. След около 5 минути се добавят и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути и натрошеното фиде. Слагат се и целината, царевицата, гъбите и чесънът. Вари се до пълно сваряване на фидето и картофите.
3
Свареното пилешко месо се обезкостява и се накъсва на дребни парченца, които се добавят към супата. Готовата супа се поръсва със ситно нарязан магданоз. Не е необходимо пилешката супа да ври с магданоза, така той остава свеж, не губи от полезните си вещества, а същевременно овкусява достатъчно добре.


Съвет: Ако обичате застроените супички, няма проблем да застроите и тази пилешка супа. Прави се класическа застройка от яйце и кисело мляко, като се налива на тънка струйка в поизстиналата супа. Трябва да добавяте застойката много бавно и то не във вряща супа, за да не се пресече.

Съвет:
Идея: Ако обичате застроените супички, няма проблем да застроите и тази пилешка супа. Прави се класическа застройка от яйце и кисело мляко, като се налива на тънка струйка с поизстиналата супа. Трябва да добавяте застойката много бавно и то не във вряща супа, за да не се пресече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: