Пилешки бутчета с боб на фурна

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 консерви червен боб (по 400 г)
200 г жълти чери домати
1 връзка пресен босилек
4 скилидки чесън
4 стръка мащерка
2 бр. пеперончино
4 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с боб на фурна
Пилешките бутчета се намазват с 2 с. л. зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Пилешки бутчета с боб на фурна 2
Подреждат се в тава и се пекат около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Пилешки бутчета с боб на фурна 3
Бобът се отцежда и се смесва с настърганата лимонова кора, накълцаните мащерка и чесън, разполовените домати, ригана, натрошените пеперончини, сол, черен пипер и останалия зехтин.
4
Пилешки бутчета с боб на фурна 4
Изсипва се в тавата при месото и ястието се пече още 15 минути.
5
Пилешки бутчета с боб на фурна 5
Изважда се от фурната и се поръсва с наситнен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2021
О и добавих малко бекон към боба (3 мин на тигана преди да го сложа във фурната). Определено го препоръчвам!
6.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2021
Много вкусно и интересно, леко пикантно и ухае на лимон! Сложих 6 пилешки бутчета, 900 грама фасул (600 гр червен и 300 гр бял). Добавих малко червен пипер и масло преди да сложа бутчетата във фурната. За съжаление нямах мащерка и риган, но вместо тях прибавих джоджен и се получи също много интересен вкус. Изобилна вечеря за четирима!
5.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2018
Много вкусно наистина и леко пикантно. Хареса ми комбинацията от подпракви. Сложих само бял боб, защото нямах червен, а на мястото на лимона използвах лайм.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2016
Лесно и вкусно.Аз сложих консерва червен и консерва бял боб.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2016
Вкусноо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: