Пилешки бутчета с медено-чеснов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2001
Пилешки бутчета с медено-чеснов сос
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
1 с. л. лимонов сок
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. мед
1 ч. л. сос "Уорчестър"
250 г кетчуп
1 с. л. брашно
1 глава чесън
2 с. л. краве масло
1 в. ч. бяло вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с медено-чеснов сос
Пилешките бутчета се нарязват и се поставят в бяло вино за 1 час.
Чесънът се нарязва наедро. Запържва се за 20 секунди в тиган с разтопеното масло.
2
Пилешки бутчета с медено-чеснов сос 2
Поръсва се брашното и след около минута се налива виното. Щом се изпари, се прибавят и останалите продукти за соса. Вари се около 3 минути.
3
Пилешки бутчета с медено-чеснов сос 3
Маринованите бутчета се пекат на скара с дървени въглища по около 20 минути от всяка страна. Подреждат се в плато, заливат се със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: