Екзотични пилешки шишчета

Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2001
Екзотични пилешки шишчета
 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
1 ч. л. нишесте
сос “Табаско” (лют сос)
1 ч. л. къри
1 ч. ч. портокалов сок
1 ч. ч. сок от ананас
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. лимонов сок
4 кръгчета ананас
2 червени чушки
2 зелени чушки
4 с. л. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Екзотични пилешки шишчета
Месото се нарязва на кубчета и се посолява. Маринова се 15 минути в лимоновия сок.
2
Екзотични пилешки шишчета 2
Чушките се измиват, почистват се от семето и се нарязват на квадратчета.
3
Екзотични пилешки шишчета 3
Ананасът се нарязва на кубчета. На дървено шишче се нанизват парчета месо, зелена и червена чушка, ананас. Редуват се, докато се запълни шишчето.
4
Екзотични пилешки шишчета 4
Готовите шишчета се овалват в олио и се пекат на скара по около 10 минути от всяка страна.
5
Екзотични пилешки шишчета 5
В малък тиган се наливат двата вида сок, подправя се с къри и сос “Табаско”. Ври 5 минути. Сгъстява се с разтвореното във вино нишесте. Проверява се на вкус за сол и пипер. Сервира се с шишчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: