Пилешки дюнер

Източник: Вержи
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.04.2019
Пилешки дюнер
 
Необходими продукти:
4 арабски питки
500 г пилешко бонфиле
1-2 домата
3-4 листа зелена салата (маруля)
1 глава лук
1 кг картофи
5 билки провансал
зехтин за пържене

за соса:
300 г кисело мляко
1 сварен картоф (3 с. л. с връх картофено пюре на люспи)
2-3 скилидки чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сосът се приготвя, като се слагат в блендер или чопър всички съставки. Ако не искате да усещате едри частици чесън, го пресовайте. Разбийте, докато всички съставки се смесят добре, и приберете за 30-40 минути в хладилник. Нужно е сосът да престои, за да може картофеното пюре да поеме от соса и така да го сгъсти.
2
Картофите се обелват, измиват, нарязват и слагат във фритюрника да се пържат.

3
През това време месото се нарязва наситно и се пържи. След 4-5 минути се поръсва с 5 билки провансал и се пържи още малко.
4
След като всичко е готово в тигана, в който сте запържили месото, се слагат питките, за да се стоплят.
Във всяка питка се слага от соса. Добавят се месо, пържени картофи, лукът, нарязания на кубчета домат, лист зелена салата и накрая може да добавите още малко сос.


5
Дюнерът се завива, като долната част на питката се прегъва навътре, за да не изтече от соса. След това се навива като палачинка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: