Пилешки дюнер

Дата: 14.04.2019
Източник: Вержи
ТИТЛА: Чирак
Пилешки дюнер
 
Необходими продукти:
4 арабски питки
500 г пилешко бонфиле
1-2 домата
3-4 листа зелена салата (маруля)
1 глава лук
1 кг картофи
5 билки провансал
зехтин за пържене
за соса:
300 г кисело мляко
1 сварен картоф (3 с. л. с връх картофено пюре на люспи)
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сосът се приготвя, като се слагат в блендер или чопър всички съставки. Ако не искате да усещате едри частици чесън, го пресовайте. Разбийте, докато всички съставки се смесят добре, и приберете за 30-40 минути в хладилник. Нужно е сосът да престои, за да може картофеното пюре да поеме от соса и така да го сгъсти.
2
Картофите се обелват, измиват, нарязват и слагат във фритюрника да се пържат.

3
През това време месото се нарязва наситно и се пържи. След 4-5 минути се поръсва с 5 билки провансал и се пържи още малко.
4
След като всичко е готово в тигана, в който сте запържили месото, се слагат питките, за да се стоплят.
Във всяка питка се слага от соса. Добавят се месо, пържени картофи, лукът, нарязания на кубчета домат, лист зелена салата и накрая може да добавите още малко сос.


5
Дюнерът се завива, като долната част на питката се прегъва навътре, за да не изтече от соса. След това се навива като палачинка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Rumiana Krilova коментира рецептата Трицветна торта
Rumiana Krilova се регистрира в сайта.
skisova коментира рецептата Кюфтета от риба
Stoyka Todorova се регистрира в сайта.
Румяна живкова се регистрира в сайта.
Alex Dimitrov се регистрира в сайта.
Едуард се регистрира в сайта.
Siren Charms се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта