Пилешки гърди в бекон

Бързо и уникално вкусно ястие, с което ще очаровате гостите
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
150 г пълномаслена извара
2 с. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 с. л. горчица
150 г бекон на ленти
сол на вкус

за гарнитурата:
600 г пресен зелен боб
1 глава червен лук
1 връзка копър
4 с. л. винен оцет
6 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди в бекон
Пилешките филета се цепват с нож, така че да се образуват джобове, и се посоляват.
2
Пилешки гърди в бекон 2
Стритият на паста чесън се смесва с горчицата, изварата, заквасената сметана и сол на вкус.
3
Пилешки гърди в бекон 3
Филетата се пълнят със сместа.
4
Пилешки гърди в бекон 4
Всяко парче се увива в лентички бекон.
5
Пилешки гърди в бекон 5
Пекат се около 15 минути на 220 градуса в покрита с пергаментова хартия тава.
6
Пилешки гърди в бекон 6
Гарнитурата се приготвя като зеленият боб се почиства, нарязва се на тънки ленти с еднаква дължина, сварява се за 5–6 минути в подсолена вода, след това се шокира в леденостудена вода и се отцежда.
7
Пилешки гърди в бекон 7
Оцетът се разбърква със зехтина и сол на вкус.
8
Пилешки гърди в бекон 8
Зеленият боб се смесва с нарязания на полумесеци червен лук и наситнения копър.

9
Пилешки гърди в бекон 9
Накрая се окусява с дресинга.





Съвет:
Препоръчително е гарнитурата да престои 30 минути, за да се овкуси добре.
Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2021
Чудесно и много лесно за приготвяне ястие.
22.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2021
Много вкусно!
21.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2020
Много вкусно и бързо
20.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2018
Здравейте! Имам въпрос към тази рецепта: възможно ли е да бъде изпълнена със суров бекон? Благодаря Ви предварително! :)
19.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Уникално!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: