Пилешки рула с гъби и босилек

Крехко, ароматно месо, запечено с бешамел и поднесено с пресен босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2013
Пилешки рула с  гъби и босилек
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
400 г печурки
50 мл десертно вино „Марсала“
5 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
1/4 връзка босилек (голяма)
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
листа босилек за украса

за бешамела:
500 мл прясно мляко
2 яйца
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за коричката:
2 филии хляб
3 с. л. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Пилешки рула с  гъби и босилек

Месото се изтънява, като се разрязва надве през средата, като филии.

 


2
Пилешки рула с  гъби и босилек 2

Гъбите се измиват с малко брашно и вода в плик.

 


3
Пилешки рула с  гъби и босилек 3

Слагат се в блендер с лука и чесъна, нарязани наситно, и се смилат.

 


4
Пилешки рула с  гъби и босилек 4

След това се запържват в 3 с. л. загрят зехтин. Подправя се с мащерката и сол. Оставят се на слаб огън докато течността се изпари и се превърнат в гъста каша.

 


5
Пилешки рула с  гъби и босилек 5

Налива се марсалата и се фламбира. Оставя се на огъня, докато течността се изпари. Овкусява се със сол и черен пипер, леко се охлажда.  

 


6
Пилешки рула с  гъби и босилек 6

В касерола се загрява маслото, в него се запържва брашното, малко по малко се налива горещото мляко, като се бърка, за да не се образуват бучки.

 


7
Пилешки рула с  гъби и босилек 7

Дърпа се от огъня, прибавя се червеният пипер и се разбърква. Слагат се яйцата, като се бърка хубаво. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


8
Пилешки рула с  гъби и босилек 8

Хлябът се натрошава в купа, полива се със зехтина и се разбърква.

 


9
Пилешки рула с  гъби и босилек 9

Върху пилешкото се поставя от плънката, а отгоре от нарязания наедро босилек.


 


10
Пилешки рула с  гъби и босилек 10

Навиват се рула, подреждат се в тава, намазана с останалия зехтин, като частта, където се прихлупва месото, трябва да е отдолу. Овкусява се със сол и черен пипер и се залива с бешамела.

 


11
Пилешки рула с  гъби и босилек 11

Отгоре се разпределят трохите и се поръсва суха мащерка. Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


12
Пилешки рула с  гъби и босилек 12

При поднасяне всяка порция се украсява с листнеце пресен босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Пилешкото отпусна доста вода. Но вкусът беше чудесен.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2013
Уникално!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: