Пилешки воденички с ориз на фурна

Дата: 03.11.2016
Източник: Валентина
ТИТЛА: Чирак
Пилешки воденички с ориз на фурна
 
Необходими продукти:
400 г пилешки воденички
150 г ориз
1 глава лук (или 1 връзка пресен зелен лук)
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Воденичките се измиват добре и се варят в подсолена вода.
2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в 2-3 с. л. олио.
3
Сипва се измитият ориз.
4
Постепенно се добавят и сварените пилешки воденички.
5
Залива се с бульона от сварените воденички (или по желание - с топла вода с разтворен в нея пилешки бульон).
6
Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Сместа се прехвърля в подходяща тава и се пече до готовност в предварително загрята фурна.
8
Пет минути преди оризът да стане готов, поръсете ястието с наситнен пресен магданоз за повече свежест.



Съвет:
Може да сготвите ястието в тавичка върху котлона и накрая само да го запечете за 10 минути във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта