Ливанска пилешка шаварма

Дата: 11.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди
150 г дългозърнест ориз
100 г кисело мляко
100 мл зехтин (+ за ориза)
6 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
4 глави червен лук
2 ч. л. сумак
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
сокът от 2 лимона
 

Начин на приготвяне:
1
Ливанска пилешка шавармаВ купа се смесват лимоновият сок, киселото мляко, канелата, зехтинът, сумакът, сол, черен пипер и смачканият на паста чесън.
2
Ливанска пилешка шаварма 2Пилешкото месо се маринова в сместа за 1 час.
3
Ливанска пилешка шаварма 3Оризът се накисва във вода, докато побелее. Измива се, отцежда се и се прехвърля в касерола. Наливат се 400 мл вода.
4
Ливанска пилешка шаварма 4Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да кипне. Готви се 10 минути похлупен, дърпа се от огъня и се оставя за още 10 минути. Разбърква се с малко зехтин и наситнен магданоз.
5
Ливанска пилешка шаварма 5Пилешкото се отцежда и се подрежда в тава с хартия за печене. Прибавя се лукът, разрязан на четвъртини и намазан с маринатата.
6
Ливанска пилешка шаварма 6Пече се 25 минути в загрята на 240 градуса фурна, с вентилатор.
7
Ливанска пилешка шаварма 7Лукът и пилешкото се сервират върху ориза, поръсени с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта