Пиратски шиш на сабя

Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г козе месо
40 мл черен ром
2 глави лук
2 гъби
1 домат

за маринатата:
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. чубрица
2 дафинови листа
2 щипки естрагон
1 щипка риган

за соса:
1 зелена чушка
1 тиквичка
1 морков
1 гъба
1/2 домат
2 с. л. краве масло
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка целина
2-3 скилидки чесън
1 щипка естрагон
1 щипка чубрица
1 шипка риган
1 глава лук
1 червена чушка
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиратски шиш на сабя
Месото се почиства от жилите, нарязва се наедро и се поставя в дълбок съд. Добавят се бяло вино, зехтин, чубрица, дафинови листа, естрагон и риган. Месото се оставя да престои в приготвената марината.
2
Пиратски шиш на сабя 2
Маринованите парчета месо се нанизват на шиша, като се редуват с целите глави лук и гъби. Посредата се нанизва доматът, а на върха се завършва с гъба. Готовият шиш се поставя да се пече на скара.
3
Пиратски шиш на сабя 3
Приготвя се сосът, като чушките, лукът, морковът и гъбата се нарязват наедро, тиквичката - на жулиени и се пържат в предварително загрятото масло. Накрая се слагат ситно нарязаният чесън, наситнените магданоз и копър и останалите подправки.
4
Пиратски шиш на сабя 4
Черният ром се загрява до кипване и с него се фламбира изпеченият шиш.
5
Пиратски шиш на сабя 5
Месото се сервира в порционни чинии и се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: