Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно
Лора и Стоян
5. |
Изпрати
лично съобщение |
26.12.2022 А, и брашното го добавям на части. В зависимост от големината на яйцата, киселото мляко и олиото понякога ми взема повече или по- малко брашно. Ще го прецените на момента за меко тесто. Този път в тази рецепта ми взе почти 900 г брашно. Ще си прецените.
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
25.12.2022 Благодаря Ви - ще я опитам, определено е чудесна във Ваше изпълнение :)
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
25.12.2022 Киселото мляко също е към течните. Понякога ги пълня лъжиците с млякото, стават почти три, има и олио.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
25.12.2022 Здравейте, не са малко. Пробвайте, става много добре. Може да се пече и в по- малък диаметър тава. Моята беше 28 см, керамична. Успех!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
23.12.2022 Здравейте, рецептата е много интересна за мен и искам да я направя, но - имам питане по отношение на количеството мокри съставки, а именно 200 мл вода и 2 яйца, не са ли малко за такова количество брашно?
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...