Питка с царевично брашно, сусам и слънчогледови семки

Ретро питка
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 06.07.2017
Питка с царевично брашно, сусам и слънчогледови семки
 
Необходими продукти:
150 мл прясно мляко
захар
1/2 кубче прясна мая
500 г царевично брашно
200 г бяло брашно
3 яйца
2 с. л. кисело мляко
60 г краве масло
сол
сусам
слънчогледови семки



Начин на приготвяне:
1
Затоплете малка част от млякото, сипете малко захар и натрошете маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути, да се активира маята.
2
Сипете двата вида брашно в съд за месене. От едното яйце оставете белтъка.


3
Добавете 2 яйца и 1 жълтък, киселото мляко, прясното мляко и сол.

4
Разтопете маслото и също го прибавете в съда за месене.
5
Когато маята е готова прибавете и нея и започнете да месите до получаването на меко тесто с жълт цвят и лека консистенция.


6
Оставете за около 2 часа да бухне тестото. Намажете дъното на тава за печене с малко масло.


7
Късайте топки от тестото и оформяйте питката под формата на цвете.


8
Печете до готовност на 160-170 градуса. Намажете с отделения белтък и поръсете със сусам и слънчогледови семки.


9
Върнете обратно във фурната за малко за да изсъхне яйцето. След това задушете питката и се наслаждавайте на вкуса й.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2020
Вместо бяло използвах пълнозърнесто брашно и също се получи много добре. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: