Пияно мезе с овче месо

Фабрика за зехтин и таверна "Стаматополус"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2005
Пияно мезе с овче месо
 
Необходими продукти:
500 г овче месо
500 мл пилешки бульон
2-3 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 в. ч. бяло вино
6-7 с. л. зехтин
5-6 стръка копър
риган, бял пипер и сол на вкус
сокът от 1 лимон
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Пияно мезе с овче месо
Месото се нарязва на по-големи парчета, овалва се в брашното и се пържи в нагорещения зехтин.
2
Пияно мезе с овче месо 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се прибавят при запърженото месо. Налива се бялото вино, посолява се и се подправя с бял пипер на вкус.
3
Пияно мезе с овче месо 3
Наливат се пилешкият бульон и изцеденият лимонов сок. След като течността се поизпари, се поръсва с нарязания наситно копър.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: