Калмари песто

Дата: 23.11.2005
Източник: Бон Апети
Калмари песто
 
Необходими продукти:
500 г туби от калмар
2 картофа
2 с. л. узо
2 с. л. зехтин
1 с. л. сос "Песто"
куркума и магданоз за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Калмари пестоКартофите се обелват, настъргват се и се запържват. Калмарът се нарязва на тънки ивички, измива се и се подсушава.
2
Калмари песто 2Мазнината се нагрява в тиган и когато запуши, в нея за около 3 минути се запържват калмарите. След това се заливат с узото.
3
Калмари песто 3В средата на порционна чиния се поставя готварски метален пръстен. В него се слагат запържените картофи, а върху тях - калмарите. След това пръстенът се маха.
4
Калмари песто 4Около предястието за украса се поръсват куркума и наситнен магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта