Плодов кейк

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2010
Плодов кейк
 
Необходими продукти:
400 г брашно
50 мл течна сметана
1 пакетче ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
100 г кисели краставички
100 г череши от компот
100 г праскови от компот
4 с. л. захар
2 яйца
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Към брашното се добавят разбитите със захарта яйца, нарязаните на малки парчета праскови и разполовените череши, солта, бакпулверът, ванилията и сметаната.
2
Всичко се омесва добре, слага се в намазнена с маслото форма и се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
 
 
Съвет:
Кейкът се проверява дали е изпечен, като се набожда с дървен шиш или клечка за зъби. Ако има полепнало тесто, това означава, че не е готов.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: