Плодова грис халва

Плодов десерт за деца над 10 месеца
Източник: Венче Стоянова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.10.2015
Плодова грис халва
 
Необходими продукти:
2 с. л. пшеничен грис
1 ябълка (или круша)
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Грисът се запича до златисто на сух тиган или в тенджерка.
2
Добавя се 1 ч. ч. вода.
3
След като грисът се свари и се сгъсти, се слага маслото.
4
Разбърквате и дръпвате от котлона, да се охлади.
5
Вземате една средно голяма и добре узряла ябълка или круша, измивате я добре, обелвате я, почиствате я от семките и я настъргвате на ситно ренде.
6
Прибавете плодовата каша към гриса и разбъркайте.



Съвети:
Използвайте изворна вода.
Плодовете трябва да са здрави и добре узрели. Желателно е да не добавяте захар!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: