Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“

Леко, свежо и интересно пролетно ястие с риба
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2013
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“
 
Необходими продукти:
2 големи пъстърви
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус

за соса:
3 жълтъка
1 портокал
150 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол и бял пипер на вкус

за салатата:
1/2 зелена салата
1/2 голямо авокадо
50 г рукола
2 с. л. зехтин
сокът от 1/4 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“

Рибата се филетира, като кожата не се маха.

 


2
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“ 2

Подправя се със сол и черен пипер и се завиват рула. Фиксират се с клечки за зъби.

 


3
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“ 3

Кипва се 1 л вода заедно с дафиновия лист, мащерката, смачканите скилидки чесън и сол.  Рулата се поставят в течността, като температура трябва да е под точката на кипене, водата не трябва да завира. Рибата се пошира за около 5–8 минути и се изважда.
 

4
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“ 4

Жълтъците за соса се разбиват на водна баня заедно с 2 с. л. топла вода и сокът от лимона, когато побелеят. Към тях се налива малко по малко зехтина, при непрестанно бъркане. Когато сосът се сгъсти, се отстранява от огъня и се прибавят настърганата портокалова кора и филетата от портокала. Накрая се овкусява със сол и бял пипер.

 


5
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“ 5

В купа се смесват измитата и накъсана зелена салата, руколата и нарязаното на кубчета авокадо. Подправя се със сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина.
 

6
Поширана пъстърва с портокалов „Холандез“ 6

В чинии се слага от рибата, полива се със сос и се гарнира със свежата салата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: