Поширана риба с ароматен винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2002
Поширана риба с ароматен винегрет
 
Необходими продукти:
1 кг котлети от сом (пъстърва, калкан)
3 глави лук
2 моркова
1 стрък целина
1 дафинов лист
7-8 зърна черен пипер
1 к. ч. винен оцет
1 ч. л. сол
1 скилидка чесън
1 ч. л. мащерка
2 с. л. сметана
1 с. л. горчица
сок от 1/2 лимон
3 стръка копър
1-2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Поширана риба с ароматен винегрет
Приготвя се бульонът, като в 1 л студена вода се поставят нарязаните моркови (на две), лук (наситно) и се варят около 20 минути заедно с подправките.
2
Поширана риба с ароматен винегрет 2
Рибата се пошира, като се поставя в бульона за 15-20 минути, а тенджерата се оттегля от огъня.
3
Поширана риба с ароматен винегрет 3
В купа се разбъркват сметаната, горчицата, лимоновият сок и наситненият копър. Добавят се 1 черпак от прецедения рибен бульон, олио, сол на вкус. Пошираните рибни котлети се подреждат в чиния, а винегретът се поднася в сосиера.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: