Поширани яйца с риба и картофи

Различни вкусове, чудесно съчетани в тройна коалиция
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за рибата:
2 скумрии (400 г общо)
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1/4 лимон

за картофите:
400 г картофи
1 глава лук
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4 яйца
2 с. л. винен оцет
сол и черен пипер на вкус

за поръсване:
1/2 връзка копър


Начин на приготвяне:
1
Поширани яйца с риба и картофи

В коремчетата на скумриите се слагат скилидките смачкан чесън, наситненият розмарин, сол, черен пипер и зехтина.

 


2
Поширани яйца с риба и картофи 2

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 


3
Поширани яйца с риба и картофи 3

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, лукът се нарязва на жулиен. Поръсват се със сол, черен пипер, червения пипер и се поливат със зехтина.

 


4
Поширани яйца с риба и картофи 4

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20–30 минути или докато картофите станат готови.

 


5
Поширани яйца с риба и картофи 5

Готовата риба се обезкостява, кожата се отстранява.

 


6
Поширани яйца с риба и картофи 6

Филетата се отделят и се поливат със сока от лимон.

 


7
Поширани яйца с риба и картофи 7

В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се яйцата и се пошират вътре за 5–6 минути (трябва жълтъкът да е рохък).

 


8
Поширани яйца с риба и картофи 8

След това се слагат в купа със студена вода, за да се отмие киселият вкус от оцета. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


9
Поширани яйца с риба и картофи 9

В чиния се слага от картофите и лука, отгоре – накъсани парчета риба, поръсва се с копъра и във всяка порция се слагат по две поширани яйца. Украсява се с копър.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2020
много е вкусно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: