Пиле под кора

Запечено месо, зеленчуци и бял сос, скрити под хрупкави, златисти кори
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешки пържоли от бутчета (3 бр.)
200 г замразен грах
4 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 мл прясно мляко
3 с. л. краве масло
2 с. л. олио
3 с. л. брашно
кората от 1/2 лимон
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
6 бр. фини точени кори
олио за намазване на пилето и на корите


Начин на приготвяне:
1
Пиле под кора

Пилешкото месо се намазва с олио и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 15 минути.

 


2
Пиле под кора 2

След  това се изважда и се нарязава на жулиен.

 


3
Пиле под кора 3

Чесънът се нарязва наситно, лукът – на жулиен и се слагат в сгорещеното олио. Прибавят се морковите, нарязани на кубчета и всичко се пържи до карамелизиране.

 


4
Пиле под кора 4

Добавя се грахът, готви се още 1–2 минути и се дърпа от огъня.

 


5
Пиле под кора 5

В касерола се разтопява маслото и в него се запържва брашното, налива се малко по малко млякото (трябва да е топло), като се внимава да не се получат бучки.

 

 


6
Пиле под кора 6

Зеленчуците, месото и соса се смесват в голяма купа, овкусява се със сол, черен пипер и мащерката, и се разбърква добре.

 


7
Пиле под кора 7

Прибавя се настърганата лимонова кора и сместа се изсипва в керамична тавичка.

 


8
Пиле под кора 8

Корите се подреждат една върху друга, като всяка една се намазва с олио. Изрязват се по формата за печене (26 см) и с тях се покрива ястието.

 


9
Пиле под кора 9

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15–20 минути или докато се получи златиста коричка.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2013
Рецептата е супер. Много точна и вкусна.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Страшно бързо и вкусно ястие. ИЗкушение :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Бързо, лесно, вкусно...:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: