Постна пица „Стромболи“

Завита на руло, с богата зеленчукова плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пълнозърнесто брашно
2 с. л. студено пресован зехтин
1 с. л. мед
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол

за плънката:
200 г печурки
100 г зелени маслини (без костилки)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 печени червени чушки
2 пресни зелени чушки
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
1 тиквичка
4 стръка босилек
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постна пица „Стромболи“
Маята се разтваря в 200 мл топла вода. Брашното се смесва със солта. Прибавят се водата с маята, зехтинът и медът.
2
Постна пица „Стромболи“ 2
Замесва се гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
3
Постна пица „Стромболи“ 3
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Запържват се в 20 мл от зехтина.
4
Постна пица „Стромболи“ 4
Наливат се доматите и се готви още 8–10 минути. Готовият доматен сос се овкусява с наситнен босилек, сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Постна пица „Стромболи“ 5
Морковите, тиквичката и чушките се почистват и се режат на малки кубчета.
6
Постна пица „Стромболи“ 6
Печурките се почистват от пънчетата, обелват се, режат се на четири и се запържат в 15 мл от зехтина. Изваждат се.
7
Постна пица „Стромболи“ 7
В същия съд в останалия зехтин се запържват морковите, тиквичката и чушките. Щом омекнат леко, се дърпат от огъня.
8
Постна пица „Стромболи“ 8
Запържените зеленчуци се смесват с целите маслини, сол и черен пипер.
9
Постна пица „Стромболи“ 9
Тестото се разделя на две части, които се разточват на тънки правоъгълници. Намазват се с доматения сос.
10
Постна пица „Стромболи“ 10
Поръсват се с гъбите и зеленчуците.
11
Постна пица „Стромболи“ 11
Навиват се на рула, върху които се правят прорези. Оставят се да втасат.
12
Постна пица „Стромболи“ 12
Пекат се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: