Макарони с риба тон на фурна

Казват, че дори самите италианци не знаят имената на всички видове паста. Едно е сигурно – опитате ли веднъж тези макарони, ще ги сготвите повторно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г макарони с яйца
2 х 160 г консерви риба тон в зехтин
150 г замразен грах
1 глава лук
2 стръка селъри
25 г микс сушени гъби
1 ч. ч. пилешки бульон
50 мл прясно мляко
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. краве масло
250 г сирене „Чедър“
2 1/2 с. л. морска сол за варенето на пастата
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Макарони с риба тон на фурна

Гъбите се накисват във вода за 15–20 минути.

 


2
Макарони с риба тон на фурна 2

В тенджера се наливат 2,5 л вода и се слага морската сол за варенето. Добавя се  пастата , докато стане ал денте. След това се отцежда и се облива със студена вода, за да се спре процесът на варене.

 


3
Макарони с риба тон на фурна 3

В дълбок тиган се сгорещява маслото и в него се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се селърито – нарязано наситно, отцедените гъби, овкусява се със сол и черен пипер. Налива се пилешкият бульон.

 


4
Макарони с риба тон на фурна 4

Нишестето се разтваря в млякото, към него се добавят 3/4 от сиренето, предварително настъргано. Сместа се изсипва в тигана със соса и се бърка докато се сгъсти. Дърпа се от огъня.

 


5
Макарони с риба тон на фурна 5

Накрая се добавят размразеният грах, рибата тон и пастата.

 


6
Макарони с риба тон на фурна 6

Прехвърля се в тава за печене и се поръсва с останалото настъргано сирене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
Перфектна рецепта за хората, които не се притесняват да експериментират и да хапнат нещо, което си заслужава да си затворим очите откъм калории. Благодаря за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2013
Лесна рецепта с достъпни продукти, а ефекта е прекрасен - комбинацията от вкусовете на гъби, целина и риба тон и текстурата и вкуса получени от сиренето е чудесна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: