Хляб с гъби и сирене

Нетрадиционна идея за поднасяне на пържени гъби с пресен лук и топено сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кръгъл хляб
400 г печурки
100 г краве масло
280 г топени сирена
3–4 стръка пресен лук
2 ч. л. маково семе
3–4 стръка мащерка
1 с. л. краве масло за гъбите


Начин на приготвяне:
1
Хляб с гъби и сирене

Гъбите се обелват и се нарязват на тънко.

 


2
Хляб с гъби и сирене 2

В тиган се загрява 1 с. л. масло и в него на два пъти се запържват гъбите. Добавят се  и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.

 


3
Хляб с гъби и сирене 3

Хлябът се разрязва на квадратчета, без да се докосва долната кора. Трябва да остане цял.

 


4
Хляб с гъби и сирене 4

Маслото се разтопява и се смесва с нарязаният наситно пресен лук и маковото семе.

 


5
Хляб с гъби и сирене 5

Хлябът се поставя върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълни с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазва се с маслената смес и се завива във фолиото.

 


6
Хляб с гъби и сирене 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Получи се страхотно, може би, бих променила само реда на поставяне на гъбите и топеното сирене за да може да се разтопи. При мен, топеното сирене се затопли но не се разтопи. По-късно, претоплих останалата питка във фурната, като я завих във фолиото, въобще не личеше че е приготвена преди 5 часа.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Бързо и вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Получава се също много добре ако прибавите и бекон или шунка. Поздравления за рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Преди време видях и друга подобна рецепта на една голяма френска кулинарна звезда тя е по опростена но пък е вкусна! 1 малко хлбче кашкавал стопено масло чесън сол и черен пипер на вкус сусам пресен лук алуминиево фолио Начинат на приготвяне е горе долу същият!Да ви е сладко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: