Свинска кавърма

Дата: 02.12.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка без кост
5 стръка праз
3 червени чушки
3 зелени чушки
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. червено вино „Мерло”
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинска кавърма
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.

 


2
Свинска кавърма 2
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.

 


3
Свинска кавърма 3
Прибавят се нарязаните на кубчета чушки. Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.

 


4
Свинска кавърма 4
Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути.

 


5
Свинска кавърма 5
Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2018
Класика!
19.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2018
За пръв път готвя кавърма и стана перфектна
18.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Любима рецепта!
17.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2017
Класика!
16.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2017
Любимата рецепта на мъжа ми!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
даки се регистрира в сайта.
Linkery се регистрира в сайта.
Галина Липчева се регистрира в сайта.
MimolinaG се регистрира в сайта.
Mlakni Bechovek се регистрира в сайта.
Малина публикува рецептата Багети по френски
Даниела Китева се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Katja Männing се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта