Свинска кавърма

Дата: 17.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка без кост
5 стръка праз
3 червени чушки
3 зелени чушки
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. червено вино „Мерло”
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинска кавърма
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.

 


2
Свинска кавърма 2
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.

 


3
Свинска кавърма 3
Прибавят се нарязаните на кубчета чушки. Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.

 


4
Свинска кавърма 4
Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути.

 


5
Свинска кавърма 5
Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Любима рецепта!
17.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2017
Класика!
16.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2017
Любимата рецепта на мъжа ми!
15.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2016
Направих кавърмата с лук вместо праз и добавих едно морковче на жулиени.Става страхотно. Правила съм я преди,но с пилешко и пак се получава страхотен резултат.
14.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2016
Аз вече я приготвих няколко пъти, много лесно, бързо за приготвяне, а и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Радослава Колева се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Свинско с кисело зеле
Даниел Банчев коментира рецептата Тарт \"Татен\"
Tedi Guseva се регистрира в сайта.
Дидка коментира рецептата Задушени чеснови хлебчета
Дидка се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Красимира Тонева се регистрира в сайта.
Даниела Райкова се регистрира в сайта.
Кристина коментира рецептата Надупчен кекс
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Фаршировани яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта