Свинска кавърма

Дата: 17.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка без кост
5 стръка праз
3 червени чушки
3 зелени чушки
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. червено вино „Мерло”
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинска кавърма
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.

 


2
Свинска кавърма 2
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.

 


3
Свинска кавърма 3
Прибавят се нарязаните на кубчета чушки. Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.

 


4
Свинска кавърма 4
Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути.

 


5
Свинска кавърма 5
Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2016
Направих кавърмата с лук вместо праз и добавих едно морковче на жулиени.Става страхотно. Правила съм я преди,но с пилешко и пак се получава страхотен резултат.
14.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2016
Аз вече я приготвих няколко пъти, много лесно, бързо за приготвяне, а и вкусно.
13.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Ивелина, не е задължително, но е по-добре.
12.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2016
Здравейте, трябва ли при печене задължително да има похлупак или може без?
11.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2015
с гарнитура розички от картофено пюре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радосвета Иванова коментира рецептата Фъч
Dobrinka Artakova се регистрира в сайта.
Tonia Gradinarska се регистрира в сайта.
Пешо се регистрира в сайта.
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта