Свинска кавърма

Крехко месо, ароматен лук и много вкусен сос - превъзходно ястие за студените дни
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка без кост
5 стръка праз
3 червени чушки
3 зелени чушки
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. червено вино „Мерло”
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
3 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинска кавърма

Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.

 


2
Свинска кавърма 2

Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.

 


3
Свинска кавърма 3

Прибавят се нарязаните на кубчета чушки. Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.

 


4
Свинска кавърма 4

Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути.

 


5
Свинска кавърма 5

Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (25)
25.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2021
Ако се добавят гъби, става още по-добре!
24.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2021
Уникално ястие, стана много вкусно.
23.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2020
Вкусно
22.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2020
Невероятна рецепта, с удоволствие ще я готвя занапред :)
21.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2020
Прекрасна рецепта. Получи се фантастична вечеря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: