Ризото с праз

Дата: 16.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио”
2 стръка праз
2 скилидки чесън
700 мл зеленчуков бульон
150 г заквасена сметана
80 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
2 с. л. зехтин
сокът и кората от 1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с праз
Празът се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавя се наситненият чесън и се оставя лукът да омекне.

 


2
Ризото с праз 2
Слага се оризът, запържва се закратко и постепенно се налива бульонът, като се бърка непрекъснато. Подправя се със сол и черен пипер.

 

 


3
Ризото с праз 3
Когато оризът стане ал денте, се сваля от котлона, прибавят се сметаната, маслото, настърганият пармезан, настърганата кора от лимона и сокът му. Овкусява се със сол и черен пипер и се завършва с нарязан наситно магданоз.

 

 


4
Ризото с праз 4
По желание се поръсва и с люспи пармезан и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2020
Хареса ни!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2017
Много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Хареса ми , ще го правим пак :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта