Постни макарони на фурна

На пръв поглед семпла рецепта, но с учудващо добър вкус за финал
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г макарони
400 г замразен грах
100 г орехи
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
2 филии бял хляб (смлени на трохи)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане


Начин на приготвяне:
1
Постни макарони на фурна
Макароните се сваряват в подсолена вода
2
Постни макарони на фурна 2
Грахът се вари 5 минути в подсолена вода, отцежда се, а водата се запазва.
3
Постни макарони на фурна 3
Грахът се смила заедно с орехите, зехтина, чесъна, лимоновия сок, сол, черен пипер и 150 мл от водата от варенето.
4
Постни макарони на фурна 4
Пастата се смесва с граховото пюре, разбърква се добре и се поставя в тавичка.
5
Постни макарони на фурна 5
Хлебните трохи се поливат с малко зехтин и се поръсват върху ястието. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2018
Отвратително!!! Не сме опитвали по-гадно ястие. Мирише на котежка тоалетна, вероятно и на на вкус е такава.
13.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2015
Много сполучливо постно ястие!
12.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Като песто
11.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2014
Получи се вкусна гозба!
10.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2014
Вкусни са и без да се запичат във фурната.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Marina Doncheva се регистрира в сайта.
Ofeliq Trendafilova се регистрира в сайта.
nalka се регистрира в сайта.
Маник87 публикува рецептата Мързелива баница
Ju коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Ju се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Чабата
Zoia Yordanova се регистрира в сайта.
SViki се регистрира в сайта.
Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: