Постни мекици

Страхотна идея за закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
олио за пържене на маслена баня
канела и пудра захар за поръсване

за ябълковото пюре:
4 зелени ябълки
100 мл тъмен ром
50 г тъмни стафиди
50 г мед


Начин на приготвяне:
1
Постни мекици
Маята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта.
2
Постни мекици 2
Пресипва се при брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса в намазана с олио купа.
3
Постни мекици 3
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на кубчета. Слагат се в касерола с рома, меда и стафидите и се готвят на слаб, огън под капак, докато омекнат и течността се изпари.
4
Постни мекици 4
Пюрират се, а ако пюрето е течно, се сгъстява на умерен огън.
5
Постни мекици 5
От тестото се оформят 8 топки, намазват се с олио и се оставят да починат за 30 минути.
6
Постни мекици 6
Тестените топки се изтъняват с намазнени ръце, като в средата им се прави дупка.
7
Постни мекици 7
В дълбок съд се загрява олио до 180 градуса. Мекиците се пържат на маслена баня до готовност и златист цвят.
8
Постни мекици 8
Отцеждат се и се поръсват със смес от пудра захар и канела. Гарнират се с ябълковото пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2016
много вкусни станаха на всички много им харесаха правих двойна доза дори
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: