Хлебчета с печен чесън

Малки, пухкави и симпатични
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
100 мл бадемово мляко
6 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. хранителна мая
1 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
1/4 ч. л. майоран
1 щипка розмарин
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с печен чесън
Необелените скилидки чесън се пекат 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се, обелват се и се стриват на паста.
2
Хлебчета с печен чесън 2
Брашното се разбърква със захарта, солта, мащерката, майорана, розмарина, ригана и двата вида мая. Сипват се 2 с. л. зехтин, бадемовото мляко и 100 мл вода, прибавя се и половината от чесновата паста.
3
Хлебчета с печен чесън 3
Замесва се тесто и се оставя да втаса в намазана със зехтин купа.
4
Хлебчета с печен чесън 4
След това с намазнени ръце се оформят 12 фитила.
5
Хлебчета с печен чесън 5
От всеки фитил се прави възел.
6
Хлебчета с печен чесън 6
Подреждат се в тава и се оставят да втасат.
7
Хлебчета с печен чесън 7
Пекат се 15–20 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Хлебчета с печен чесън 8
Останалият зехтин се разбърква със заделената чеснова паста. Готовите хлебчета се намазват със сместа и се поръсват със счукана морска сол.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Направих ги със соево мляко, вместо бадемово. И пак се получиха вкусни. Благодаря за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: