Тарт с гъби и спанак

Дата: 07.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г копринено тофу
400 г бутертесто
300 г печурки
200 г спанак
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с гъби и спанакТофуто се пюрира със соевия сос, хранителната мая и сока от лимон.
2
Тарт с гъби и спанак 2Гъбите се белят, без да се махат пънчетата. Режат се на четири и се запържват в 2 с. л. зехтин.
3
Тарт с гъби и спанак 3Чесънът се нарязва наситно и се запържва в останалия зехтин.
4
Тарт с гъби и спанак 4Прибавя се и накълцаният спанак.
5
Тарт с гъби и спанак 5Щом спанакът намали обема си, се овкусява със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.
6
Тарт с гъби и спанак 6В купа се разбъркват пюрираното тофу, гъбите и спанакът.

7
Тарт с гъби и спанак 7Тестото се реже на четири правоъгълника. Всяко парче се слага в голяма форма за брюле, така че да покрива и стените, излишното тесто се изрязва.
8
Тарт с гъби и спанак 8Сместа с тофу се разпределя във формите.
9
Тарт с гъби и спанак 9Пече се 35 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.



Съвет:
Може да изпържите чесъна и спанака в съда от пърженето на гъбите, като добавите още малко мазнина, ако е нужно.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Яна, принципно готовото бутертесто се прави с растителни мазнини – може да се провери от информацията върху опаковката.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Бутертестото постно ли е?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Богомил се регистрира в сайта.
Penguin сготви Леща
Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта