Стъклени звезди

Дата: 19.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
320 г брашно
250 г краве масло (студено)
120 г пудра захар
150 г бонбони (теменужки, малина и лукчета)
4 шушулки кардамон
2 с. л. прясно мляко
1 с. л. бакпулвер
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Стъклени звездиЗахарта се смесва с бакпулвера, ванилията, брашното и стрития кардамон.
2
Стъклени звезди 2Добавя се нарязаното на кубчета масло и се претрива с пръсти, до получаването на трохи. Сипва се млякото и се разбърква.
3
Стъклени звезди 3Тестото се оформя като диск, увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Стъклени звезди 4След това се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от около 5 мм.
5
Стъклени звезди 5С формичка „звезда“ се изрязват сладки. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия.
6
Стъклени звезди 6С по-малка форма „звезда“ се изрязва вътрешността им.
7
Стъклени звезди 7Различните цветове бонбони се натрошават последователно в блендер и се разпределят в отворите на сладките.
8
Стъклени звезди 8Пекат се 10–15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Оставят се да се охладят.



Съвети:
Ако тестото е прекалено меко, преди да се изпече, трябва да се охлади.
Изрязаните по-малки звезди могат да се изпекат като сладки или тестото да се разточи наново и да се приготвят още звезди с бонбони.
Ако тестото при печене се разлее, докато сладките са още горещи, могат да се изрежат с форма звезда.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
благодаря за прекрасната идея
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
много ефектни..аз ги направих малки за украсса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта