Пита с праз и сирене

Лесна за приготвяне и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
80 мл зехтин
1 с. л. червен винен оцет
1/2 ч. л. сол

за плънката:
4 стръка праз
2 яйца
250 г краве сирене
40 г краве масло

за намазване:
1 яйце
краве масло за тигана



Начин на приготвяне:
1
Пита с праз и сирене
В купа се смесват брашното и солта. Прибавят се оцетът и зехтинът. Разбърква се, за да се получат трохи.
2
Пита с праз и сирене 2
Наливат се около 125 мл топла вода и се замесва меко тесто, което се оставя да почине 30 минути.
3
Пита с праз и сирене 3
Празът се нарязва и се готви в маслото, докато омекне, без да се карамелизира.
4
Пита с праз и сирене 4
Охлажда се и се смесва с натрошеното сирене и яйцата.
5
Пита с праз и сирене 5
Тестото се разделя на две части, които се разточват на тънки кори.
6
Пита с праз и сирене 6
Едната кора се поставя в тиган с термоустойчива дръжка с диаметър 26 см, намазан с масло, като краищата трябва да стърчат.
7
Пита с праз и сирене 7
Слага се плънката и се покрива с втората кора, а от стърчащите краища се оформя декоративен борд.
8
Пита с праз и сирене 8
В средата се пробиват три дупки, за да излиза парата по време на печене.
9
Пита с праз и сирене 9
Маже се с разбито яйце и се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Пита с праз и сирене 10
Охлажда се леко, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
Много се хареса на цялото семейство.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: