Пита с праз и сирене

Дата: 28.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
80 мл зехтин
1 с. л. червен винен оцет
1/2 ч. л. сол
за плънката:
4 стръка праз
2 яйца
250 г краве сирене
40 г краве масло
за намазване:
1 яйце
краве масло за тигана

Начин на приготвяне:
1
Пита с праз и сиренеВ купа се смесват брашното и солта. Прибавят се оцетът и зехтинът. Разбърква се, за да се получат трохи.
2
Пита с праз и сирене 2Наливат се около 125 мл топла вода и се замесва меко тесто, което се оставя да почине 30 минути.
3
Пита с праз и сирене 3Празът се нарязва и се готви в маслото, докато омекне, без да се карамелизира.
4
Пита с праз и сирене 4Охлажда се и се смесва с натрошеното сирене и яйцата.
5
Пита с праз и сирене 5Тестото се разделя на две части, които се разточват на тънки кори.
6
Пита с праз и сирене 6Едната кора се поставя в тиган с термоустойчива дръжка с диаметър 26 см, намазан с масло, като краищата трябва да стърчат.
7
Пита с праз и сирене 7Слага се плънката и се покрива с втората кора, а от стърчащите краища се оформя декоративен борд.
8
Пита с праз и сирене 8В средата се пробиват три дупки, за да излиза парата по време на печене.
9
Пита с праз и сирене 9Маже се с разбито яйце и се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Пита с праз и сирене 10Охлажда се леко, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
Много се хареса на цялото семейство.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта