Бюкме

Дата: 27.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно (+ за разточване)
100 г краве масло (за мазане)
50 мл цвик
1 ч. л. сол
за плънката:
400 г пълномаслена извара
1/4 връзка магданоз
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
БюкмеБрашното и солта се смесват с цвика и 100 мл хладка вода. Замесва се гладко тесто.
2
Бюкме 2Разделя се на 8 топки, които се покриват с кърпа и се оставят да починат.
3
Бюкме 3Изварата се разбърква с накълцания магданоз и яйцата.
4
Бюкме 4Топките тесто се разточват на много тънки кори върху набрашнен плот. В едната половина се слага от плънката.
5
Бюкме 5Прихлупва се, така че да се затвори и да се получи полумесец. Краищата се притискат добре с пръсти, за да не изтече плънката.
6
Бюкме 6Баничките се готвят в тиган с незалепващо покритие, добре намазан с масло.
7
Бюкме 7Щом станат златисти и хрупкави от едната страна, се обръщат и се запичат и от другата.



Съвет:
Може да приготвите цвик в домашни условия, като загреете на котлона 2 л прясно мляко с 2 с. л. оцет. Когато млякото се пресече, се отцежда, а цвикът се запазва за рецептата. Ако нямате цвик, използвайте водата от кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Богомил се регистрира в сайта.
Penguin сготви Леща
Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта