Сирники

Понички от извара
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пълномаслена извара
120 г брашно
100 г захар
70 г сушени сини сливи (без костилки, сочни)
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 щипка сол
кората от 1 лимон
олио за пържене

за поднасяне:
заквасена сметана
пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Сирники
Изварата се пасира.
2
Сирники 2
Сушените сини сливи се накълцват. В купа се разбъркват изварата, сливите, захарта, яйцата, ванилията, брашното, настърганата лимонова кора и солта. Трябва да се получи гъста смес.
3
Сирники 3
В тиган се загрява олиото. С потопени в олио супени лъжици се гребва от сместа и се пуска в горещата мазнина. Сирниките се пържат на умерен огън, от двете страни, до златисто.
4
Сирники 4
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
5
Сирники 5
Поръсват се с пудра захар и се сервират със заквасена сметана.



Съвет:
Ако искате сушените сини сливи да са по-сочни и ароматни, ги залейте с бренди и ги оставете да се напоят за десетина минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Да...оформят се сырники с намаслени в олио ръце във вид на плоски кюфтенца.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Първо, това не са истински сырники. В тях количеството брашно е минимално- 3 с.л. на 500гр. извара и 1 яйце. И второ, понеже аз направих най-страхотните сырники през живота си благодарение на съвета на една рускиня, споделям тайната. Заменете брашното с нишесте (може ароматизирано за крем). Така няма да получите тесто, а истински ще се чувства изварата. Сметаната с която се поднасят никога не е със захар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
dora_nikolova се регистрира в сайта.
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: