Краваи

Дата: 23.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
5 с. л. захар
1 с. л. сода
1 с. л. сол
4 ч. л. суха мая
1 ч. л. ким
1/2 ч. л. сух розмарин
морска сол за поръсване
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
КраваиБрашното се смесва с маята, солта и захарта.
2
Краваи 2Добавят се 250 мл топла вода.
3
Краваи 3Замесва се меко тесто.
4
Краваи 4Оставя се да втаса, покрито с прозрачно фолио.
5
Краваи 5Тестото се разделя на 8 части. С намазнени ръце се оформят гевреци.
6
Краваи 6Содата се разтваря в 1 л вода и се кипва. Гевреците се пускат един по един в кипящата вода за по 30 секунди.
7
Краваи 7Сварените гевреци се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия. Поръсват се с розмарина, кима и морска сол.
8
Краваи 8Пекат се 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
Viktor Poptolev се регистрира в сайта.
Viktor Malinin се регистрира в сайта.
Дарина коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Дарина коментира рецептата Щрудел с ябълки и орехи
Nina Jelezova се регистрира в сайта.
Христо коментира рецептата Бьоф Строганов
Христо се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Пай с пилешко и праз
Петя коментира рецептата Американски гофрети
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта