Краваи

Красиви и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
5 с. л. захар
1 с. л. сода
1 с. л. сол
4 ч. л. суха мая
1 ч. л. ким
1/2 ч. л. сух розмарин
морска сол за поръсване


 


Начин на приготвяне:
1
Краваи
Брашното се смесва с маята, солта и захарта.
2
Краваи 2
Добавят се 250 мл топла вода.
3
Краваи 3
Замесва се меко тесто.
4
Краваи 4
Оставя се да втаса, покрито с прозрачно фолио.
5
Краваи 5
Тестото се разделя на 8 части. С намазнени ръце се оформят гевреци.
6
Краваи 6
Содата се разтваря в 1 л вода и се кипва. Гевреците се пускат един по един в кипящата вода за по 30 секунди.
7
Краваи 7
Сварените гевреци се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия. Поръсват се с розмарина, кима и морска сол.
8
Краваи 8
Пекат се 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2017
Страхотни се получиха - миналата година ги направих за празниците, утре мисля да ги повторя. Много просто за изпълнение, а вкусът ще се хареса на всеки, който обича печива. :) Само един съвет - трябва много да се внимава с морската сол за поръсване! Използвайте по-малко, отколкото си мислите, че ще е добре :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: