Хляб с течен шоколад

Дата: 05.12.2016
Източник: Малинка
ТИТЛА: Готвач
Хляб с течен шоколадХляб с течен шоколад
 
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко (хладко)
2 яйца
3 с. л. захар
1 щипка сол
60 г краве масло
500-600 г брашно
2 к. л. суха мая
4-5 с. л. течен шоколад (за намазване)
 

Начин на приготвяне:
1
Замесва се тесто и се оставя да втаса на топло за 30 минути. Разделя се на 3 равни части, които се разточват на кори, с дебелина от около 0,5 см.
2
Едната кора се слага във форма за торта с подвижно дъно (аз използвах форма с диаметър 25 см) и се намазва с около 2 с. л. течен шоколад. Поставя се втората кора и също се намазва. Отгоре се слага третата разточена кора, без да се маже.
3
По средата се слага чаена чаша за да очертае центъра, но не се реже. Нарязва се на 16 еднакви парчета, които две по две се завъртат в противоположна посока - лявото парче 2 пъти наляво, а дясното също 2 пъти, но надясно. Получава се форма на голяма маргарита.
4
Оставя се да втаса, маже се с разбит белтък и се пече в загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути или до суха клечка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Радвам се,че Ви е харесала рецептата София :)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2017
Много вкусно,изяде се за секунди.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта