Гьоза с гъби и тофу

Симпатични пакетчета от тесто с интересна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
50 г царевично нишесте
2 с. л. олио
1 щипка сол

за плънката:
200 г печурки
80 г тофу
20 г корен джинджифил
1/4 лимон
2 стръка пресен лук
2 с. л. соев сос
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

сос за поднасяне:
1/4 връзка пресен кориандър
10 г корен джинджифил
2 с. л. сусамово олио
2 с. л. оризов оцет
2 с. л. соев сос
1 с. л. печен сусам


Начин на приготвяне:
1
Гьоза с гъби и тофу
От брашното, нишестето, солта, олиото и 100–120 мл хладка вода се замесва гладко тесто, не трябва да е много меко. Оставя се да почине за 30 минути.
2
Гьоза с гъби и тофу 2
От гъбите се отстраняват пънчетата, шапките се обелват и се нарязват на кубчета. Запържват се в олиото.
3
Гьоза с гъби и тофу 3
Джинджифилът се обелва и се настъргва, лукът се накълцва, тофуто се наситнява. Гъбите се смесват с лука, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, тофуто, джинджифила, соевия сос, сол и черен пипер на вкус.
4
Гьоза с гъби и тофу 4
Тестото се разточва на тънка кора, от която с помощта на метален пръстен се изрязват кръгове.
5
Гьоза с гъби и тофу 5
Върху всеки се слага от плънката и се затварят като пелмени.
6
Гьоза с гъби и тофу 6
Подреждат се в голям тиган с незалепващо покритие, намазан с олио. Заливат се с малко вода и се включва котлонът. Похлупват се и се задушават около 5 минути.
7
Гьоза с гъби и тофу 7
След това капакът се маха, за да се изпари водата, да останат само на мазнина и да се запържат от долната страна.
8
Гьоза с гъби и тофу 8
Пресният кориандър се нарязва наситно и се смесва с настъргания джинджифил, сусамовото олио, оцета и сусама, налива се соев сос и малко вода, ако има нужда.
9
Гьоза с гъби и тофу 9
Поднасят се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: