Тиквеник

Дата: 24.11.2016
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Помощник готвач
Тиквеник
 
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница (500г)
700 г настъргана тиква
200 г захар
200 мл олио
 

Начин на приготвяне:
1
В тавата се слагат 2 кори.
2
Върху тях плътно се разпределя тиква и се поръсва с 2 с. л. захар.

3
Процедурата се повтаря, до изчерпване на продуктите.

4
Тиквеникът се нарязва (задължително до дъното на тавата).

5
Олиото се загрява и се разлива по прорезите и по стените на тавата.

6
Отгоре се поръсва с 2-3 с. л. захар.

7
Пече се 1 час на 180 градуса, като отгоре трябва да придобие златист цвят, а долните кори да порозовеят.


Съвети:
Когато развия пакета с кори очертавам дъното на тавата с нож и ги „скроявам“. Така с крайчетата се оформят допълнителни пластове от кори и тиквеникът се подрежда равномерно.

По желание може предварително да смесите захарта с 1 ч. л. канела.

На 2 места върху тиквата може да се поръсят накълцани орехи.

Ако за 1 час тиквеникът не се е запекъл добре, температурата се увеличава на 200 градуса за няколко минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта