Постни зелеви сарми

Поредният вкусен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кисело зеле (листа)
200 г ориз
500 мл зелев сок
80 мл олио
4 сушени червени чушки
4 стръка праз
200 г корен от пащърнак
4 скилидки чесън
1 с. л. доматен концентрат
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 ч. л. див кимион
1 дафинов лист
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни зелеви сарми
Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги накълцайте.
2
Постни зелеви сарми 2
Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл сгорещено олио.
3
Постни зелеви сарми 3
Добавете доматения концентрат, наситнения магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза.
4
Постни зелеви сарми 4
Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато оризът поеме течността.
5
Постни зелеви сарми 5
От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.
6
Постни зелеви сарми 6
Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира – около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете до готовност в загрята на 180 градуса фурна.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: