Пролетна салата

Една страхотна импровизация на Лора на пролетна тема - много свежест, аромати и изпипана визия
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2013
Пролетна салата
 
Необходими продукти:
1/2 зелена салата
1 връзка левoрда
1 връзка репички
1 морков
4 филии пълнозърнест хляб
7 с. л. кисело мляко
60 г орехи
2 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата

Репичките се почистват и се нарязват наситно. Морковът се обелва и се настъргва на едро ренде. Салатата и левурдата се измиват и се подсушават много добре. Нарязват се наситно.

 


2
Пролетна салата 2

Всичко се смесва в голяма купа.

 


3
Пролетна салата 3

Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган за кратко, след това се стриват в хаванче.

 


4
Пролетна салата 4

Орехите се запичат в сух тиган и се накълцват. Сипват се в купата със салатата. Корите от филийките се изрязват. С триъгълен ринг се изрязва вътрешността.

 


5
Пролетна салата 5

В същия тиган се запичат и тригълъниците, и изрязаните филии.

 


6
Пролетна салата 6

Киселото мляко се смесва в купа със стритите в хаванче кимион и кориандър, зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер.

 


7
Пролетна салата 7

Дресингът се излива в салатата, разбърква се.

 


8
Пролетна салата 8

Върху изрязана филия печен хляб се слага триъгълен ринг и се пълни със салата.

 


9
Пролетна салата 9

Отстранява се и върху салата се забучва тригълниче хляб. Отстрани в чинията се капва малко зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ввввввввввввв
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
лененото семе трябва ли да е смляно.Къде да намеря левурда.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



153 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: