Пролетна зелена супа

Свежа и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пакета коприва
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
100 г бейби спанак
50 г краве масло
150 мл вино „Марсала“
80 мл животинска сметана
4 яйца
2 с. л. червен винен оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна зелена супа
Лукът, чесънът и магданозът се наситняват и се запържват за кратко в маслото.
2
Пролетна зелена супа 2
Добавя се почистената коприва, наливат се виното и около 1,4 л вода.
3
Пролетна зелена супа 3
Посолява се и се оставя да се вари на слаб огън. След около 15 минути се прибавят спанакът и сметаната. Щом кипне, се дърпа от огъня.
4
Пролетна зелена супа 4
Яйцата се пошират във вода под точката на кипене, смесена с оцета и малко сол.
5
Пролетна зелена супа 5
Всяка порция се поднася с яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Биляна, може да използваш друг вид ароматно червено десертно вино по твой избор.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2017
Може ли виното да се замести с нещо друго, че е трудно за намиране?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: