Постна копривена крем супа

С наситен цвят и богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г коприва
1 връзка пресен лук
1 картоф
1 морков
1 стрък стеблена целина
2 с. л. суров сусамов тахан
2 с. л. черен сусам
2 скилидки чесън
1 лимон
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постна копривена крем супа
Морковът, целината, картофът, лукът и чесънът се почистват, нарязват се наедро и се слагат в тенджера. Наливат се около 1,8 л вода и олиото и се вари, докато зеленчуците омекнат.
2
Постна копривена крем супа 2
Добавя се почистената коприва и се вари още 3–4 минути.
3
Постна копривена крем супа 3
Супата се подправя със сол и черен пипер, сусамовия тахан, лимонов сок на вкус и се пасира. По желание се прецежда.
4
Постна копривена крем супа 4
Сервира се, поръсена с черен сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: