Пролетна бобена супа

Със спанак и тиквички
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г спанак
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
2 тиквички
1 малка глава лук
1 морков
4 стръка копър
1,5 л зеленчуков бульон
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна бобена супа
Тиквички се режат на дебели ленти по дължина.
2
Пролетна бобена супа 2
Намазват се с част от зехтина и се запичат на грил тиган от двете страни.
3
Пролетна бобена супа 3
След което се нарязват на кубчета.
4
Пролетна бобена супа 4
Лукът, чесънът и морковът се наситняват и се запържват в останалия зехтин.
5
Пролетна бобена супа 5
Налива се бульонът, добавя се накълцаният копър и се вари 20 минути.
6
Пролетна бобена супа 6
Прибавят се тиквичките и двата вида боб, отцедени от водата. Супата се вари още 5–10 минути.
7
Пролетна бобена супа 7
Накрая се слага и накълцаният спанак. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Пролетна бобена супа 8
След 3–4 минути се дърпа от огъня и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: