Супа от броколи и червена леща

Свежа и полезна
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г червена леща
1–2 глави броколи
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка пресен лук (за гарниране)
1 консерва кокосово мляко (400 г)
1,2 л зеленчуков бульон
30 г филирани бадеми
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от броколи и червена леща
Лукът и чесънът се обелват, наситняват се и се запържват в зехтина.
2
Супа от броколи и червена леща 2
Налива се бульонът, изсипва се лещата и се оставя да се вари на тих огън.
3
Супа от броколи и червена леща 3
Когато лещата стане почти готова, се пускат розичките броколи и стеблото, обелено и нарязано наситно.
4
Супа от броколи и червена леща 4
След 4–5 минути супата се дърпа от огъня и се пасира.
5
Супа от броколи и червена леща 5
Налива се кокосовото мляко и се връща на котлона, за да кипне отново. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Супа от броколи и червена леща 6
Пресният лук се реже косо.
7
Супа от броколи и червена леща 7
Бадемите се запичат на сух тиган.
8
Супа от броколи и червена леща 8
Супата се поднася с бадемите и лука.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2017
Получи се много приятна супичка, даже мъжът ми я хареса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: