Пряник

Коледна идея от руската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
250 г ръжено брашно
200 г захар
150 г конфитюр от кайсии
125 г краве масло
2 яйца
3 с. л. мед
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
4 шушулки кардамон
1 ванилия

за глазурата:
70 г пудра захар
2 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Пряник
Маслото, яйцата и захарта се загряват на водна баня, като се бъркат, докато маслото се разтопи, около 10 минути.
2
Пряник 2
Съдът се дърпа от огъня. Добавят се медът, канелата, ванилията, стритият кардамон, содата и двата вида брашно и се забърква тесто.
3
Пряник 3
Разточва се на два правоъгълни блата с дебелина от около 1,5 см.
4
Пряник 4
Единият блат се маже с конфитюр и се покрива с другия.
5
Пряник 5
Режат се 14 правоъгълника и по краищата се притискат с вилица.
6
Пряник 6
Слагат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пряник 7
Пудрата захар се пресява и се разбърква с млякото.
8
Пряник 8
От получената глазура, с помощта на пош, върху сладките се прави декоративна украса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2016
Ухаят прекрасно!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
Станаха много вкусни, много ни харесаха!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
Бяха просто невероятно вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Много добре се получиха на вкус,само на външен вид малко се разминават :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: