Пряник

Дата: 13.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
250 г ръжено брашно
200 г захар
150 г конфитюр от кайсии
125 г краве масло
2 яйца
3 с. л. мед
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
4 шушулки кардамон
1 ванилия
за глазурата:
70 г пудра захар
2 с. л. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
ПряникМаслото, яйцата и захарта се загряват на водна баня, като се бъркат, докато маслото се разтопи, около 10 минути.
2
Пряник 2Съдът се дърпа от огъня. Добавят се медът, канелата, ванилията, стритият кардамон, содата и двата вида брашно и се забърква тесто.
3
Пряник 3Разточва се на два правоъгълни блата с дебелина от около 1,5 см.
4
Пряник 4Единият блат се маже с конфитюр и се покрива с другия.
5
Пряник 5Режат се 14 правоъгълника и по краищата се притискат с вилица.
6
Пряник 6Слагат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пряник 7Пудрата захар се пресява и се разбърква с млякото.
8
Пряник 8От получената глазура, с помощта на пош, върху сладките се прави декоративна украса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2016
Ухаят прекрасно!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
Станаха много вкусни, много ни харесаха!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
Бяха просто невероятно вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Много добре се получиха на вкус,само на външен вид малко се разминават :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта