Прясно зеле с пикантни кюфтета на фурна

Източник: Smilqna V. Sekulova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.09.2015
Прясно зеле с пикантни кюфтета на фурна
 
Необходими продукти:
1,2 кг картофи
800 г зеле
400 г подправена кайма
1 морков
4 скилидки чесън
400 мл доматен сос
120 мл олио
1-2 дафинови листа
1 ч. л. ким
червен пипер, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелето се нарязва наситно, запържва се в олиото и се похлупва, за да омекне. Подправя се със стрития ким и дафиновите листа, разбърква се и след това се добавят моркова и картофа нарязани на кубчета и се оставят да се запържат около 5 минути. След това се слага червения пипер, доматения сос, залива се с 500 мл вода, разбърква се и се изсипва в тава за печене.
2
От каймата се оформят кюфтета, които се пържат в олио.
3
Кюфтетата се подреждат върху зелето, покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути на умерена фурна, след което фолиото се отстранява и ястието се допича за още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: