Пилешко с печени чушки и босилек

Дата: 21.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1 кг червени чушки
сокът и кората от 1/2 портокал
2 скилидки чесън
1 връзка босилек
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко с печени чушки и босилекЧушките се почистват от дръжките и семките и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Пилешко с печени чушки и босилек 2След това се задушават и се обелват.
3
Пилешко с печени чушки и босилек 3Пилешкото месо се нарязва на парчета и се смесва с чушките.

4
Пилешко с печени чушки и босилек 4Прибавят се настърганата портокалова кора, наситненият чесън, сол и черен пипер на вкус. Налива се портокаловият сок и се разбърква добре.
5
Пилешко с печени чушки и босилек 5Месото и чушките се подреждат в тава, слагат се листенцата босилек и отгоре се разпределят парченца масло.
6
Пилешко с печени чушки и босилек 6Ястието се пече 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.




Съвет:
По желание може да замените портокала с лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2016
Голям фен съм на Лора и Стоян и често готвя по техни рецепти. За съжаление тази се оказа голчмо разочарование за цялото семейство - въпреки че спазих пропорциите и инструкциите, просто не става за ядене :( ще пробвам пак с лимон и риган както са споделили други зрители.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Страхотно ястие се получи! Само, че се изпече за 25 мин. и вместо босилек добавих пресен риган, магданоз и прясна мащерка. Разбърках всичко и ги подредих в тавата . Ммммм....супер вкусно !
8.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Един съвет от мен, внимавайте, ако купувате печени чушки от магазина. Аз попаднах на едни консервирани, бяха толкова ароматни, че съсипаха цялото ястие. След седмица-две, като ми мине разочарованието, ще пробвам пак рецептата, но ще добавя и малко моцарела за разкош :)
7.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Валентина, както неведнъж сме коментирали и в предаването - всяка фурна пече различно - нашето ястие стана готово след 10 минути. Ако имаш опасения, че месото може да остане сурово, увеличи вемето за печене, по твоя преценка.
6.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
За 10 мин. месото изпича ли се добре?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Цветомила коментира рецептата Хачапури
Белослава Господинова се регистрира в сайта.
Kostadin Dimitrov се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Тюрлюгювеч
Момчил Уэунов се регистрира в сайта.
Росица Черкезова се регистрира в сайта.
Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта