Яйца с домати на фурна

Невероятно лесен и много вкусен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
900 г домати сорт „Рома“
6 с. л. олио (+ за поливане)
100 г краве сирене
2 скилидки чесън
4 стръка магданоз
1/2 франзела
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйца с домати на фурна
Доматите се цепват на кръстче и се потапят за кратко във вряща вода.

2
Яйца с домати на фурна 2
Изваждат се в купа със студена вода.
3
Яйца с домати на фурна 3
Обелват се и се нарязват на дебели парчета.

4
Яйца с домати на фурна 4
След това на два пъти се запържват в олиото за кратко, заедно със счуканите скилидки чесън.
5
Яйца с домати на фурна 5
Подреждат се в тава и се посоляват.
6
Яйца с домати на фурна 6
Отгоре се чукват яйцата и ястието се пече 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
7
Яйца с домати на фурна 7
Хлябът се нарязва на тънки филии, които се поливат с олио, поръсват се с натрошеното сирене и се запичат за около 10 минути във фурната на същата температура.
8
Яйца с домати на фурна 8
Яйцата се поръсват с наситнен магданоз и се поднасят с хляба.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
Добавих и малко червени чушки и се получи уникално.
5.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
...с 900г домати, на мен ми стигна място само за 4 яйца..може би, защото бяха по-воднисти и при пърженето се свиха. но беше много вкусно и го приготвих съвсем набързо. определено влиза в редовните ми рецепти за лятото.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2016
Типично лятно ястие :)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2015
Много приятна рецепта, получи се много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2015
Добавих и две печени червени чушки. Сиренето и доматите винаги са отлична комбинация.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: