Печен карфиол

Перфектно овкусен с много ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
4 стръка мащерка
100 г зелени маслини (без костилки)
2 скилидки чесън
1 ч. л. бял синап
50 мл зехтин
4 стръка магданоз
кората от 1 лимон
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печен карфиол
Зехтинът се загрява, съдът се дърпа от котлона и в него се пускат накълцаните скилидки чесън и наситнените маслини. Прибавят се счуканите зърна синап и бял пипер. Подправя се със сол на вкус и листенца мащерка, и се разбърква добре.
2
Печен карфиол 2
Карфиолът се почиства и се вари в подсолена вода, докато леко омекне.
3
Печен карфиол 3
Изважда се, отцежда се добре и се охлажда. След това се полива с овкусения зехтин и се оставя за 30 минути, за да поеме ароматите. Прехвърля се в тава и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
4
Печен карфиол 4
Поднася се с наситнения магданоз и настърганата лимонова кора.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2021
Добре се получи. Хубава рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2019
Аз маслини не харесвам толкова, но сега станаха приятно хрупкави, а карфиола мек и апетитен.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2018
Получи се неочаквано добре. Замених зелените маслини с каламон :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: