Мусака с патладжани и булгур

Дата: 16.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 патладжана
200 г булгур (с варене)
300 г кисело мляко
2 яйца
1 с. л. брашно
250 г кашкавал
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
900 г домати сорт „Рома“
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. канела
2 щипки бахар
1/2 ч. л. захар
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с патладжани и булгурПатладжаните се обелват, нарязват се на шайби, посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това се измиват и се подсушават.
2
Мусака с патладжани и булгур 2Подреждат се в тави, намазват се със зехтин и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор – до златисто.
3
Мусака с патладжани и булгур 3Булгурът се сварява в подсолена вода, след което се охлажда и се смесва със зехтина.

4
Мусака с патладжани и булгур 4Сосът се приготвя като доматите се пасират и се прецеждат.
5
Мусака с патладжани и булгур 5Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина. Когато омекнат, към тях се добавят захарта, риганът, канелата и бахарът.
6
Мусака с патладжани и булгур 6Наливат се доматите, готви се на слаб огън около 20 минути и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Мусака с патладжани и булгур 7Яйцата се разбиват и се смесват с брашното, киселото мляко, сол и черен пипер на вкус.
8
Мусака с патладжани и булгур 8Част от доматения сос се сипва в тава.
9
Мусака с патладжани и булгур 9Отгоре се разпределя част от булгура.
10
Мусака с патладжани и булгур 10След това се слага и част от патладжаните.
11
Мусака с патладжани и булгур 11Следва отново доматен сос, след това – настърган кашкавал и се реди така, докато свършат всички продукти.
12
Мусака с патладжани и булгур 12Накрая се сипва заливката и се поръсва с настърган кашкавал.
13
Мусака с патладжани и булгур 13Мусаката се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
14
Мусака с патладжани и булгур 14Охлажда се за кратко, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2016
Стана вкусна мусака . Въпреки , че не сложих на нея заливка . Но пък сложих кашкавал . Следващият път ще е с заливка . :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
Стана супер! Имах няколко картофчета и ги метнах и тях. Пропуснах заливката, защото нямах продуктите и вместо това наблегнах на повече кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта